Wat is een levenscoach?

life coachWat is een Lifecoach Breda precies?

Life coaching is een coachingspraktijk die mensen helpt bij het bereiken van hun doelstellingen via een gestructureerde aanpak die ruimte laat voor zelfonderzoek, eerder dan voor louter reactieve activiteiten. In zekere zin verschilt het van motiverende of motiverende activiteiten, aangezien coaching zich eerder bezighoudt met de emotionele en psychologische aspecten van een cliënt dan met de financiële aspecten.

Cliënten van Life Coaching ondernemen in de loop van een jaar een reeks activiteiten: een “Life Coaching Event”. Hun wordt gevraagd een afgesproken aantal keren naar een opgenomen boodschap te luisteren, gewoonlijk ingesproken door de coach, terwijl zij willekeurig inchecken in een hotel op hun eigen onaardse locatie. Later wordt hen gevraagd naar een film te kijken, bijvoorbeeld een aflevering van een televisieshow of een leuke film. Ook wordt hen gevraagd hun gevoelens over de gebeurtenissen te analyseren. Ze maken een lijst van alle gevoelens die ze over de gebeurtenis hebben en schrijven hun gedachten erover op. Dit hele proces kan maanden van hun leven in beslag nemen.

Een life coach stelt zijn cliënten in staat negatieve zelfpraat te vermijden en hun gedachten bij positieve en constructieve onderwerpen te houden. Hun rol is om de cliënten in focus te brengen en! Zoals Confucius zei: “Als je een persoon vertelt om iets te doen, is het moeilijk om hem zover te krijgen dat hij het doet.”

Hoe werkt het?

Als je een afspraak hebt om met een life coach te spreken, is het belangrijk om een aantal zaken onder hun aandacht te brengen. Maak een lijst van alles wat je graag met de coach zou willen bespreken en breng dit onder hun aandacht. Dit zal ervoor zorgen dat de sessie vlot verloopt.

De doelstellingen:

Als je je lijst hebt gemaakt, moet je bepalen wat je wilt bereiken met de coaching. Enkele eenvoudige doelstellingen kunnen zijn:

1. Leer meer te profiteren van wat u het beste doet.

2. 2. Voorkomen dat u vast komt te zitten in schuldgevoelens wanneer negatieve gedachten opkomen.

3. 3. Leer om kritiek te verdragen zonder het persoonlijk op te vatten.

4. Onderzoek de financiële implicaties van het zelfstandig ondernemerschap, rekening houdend met eventuele risico’s.

5. 5. Begrijp de implicaties van belastingen en wees bereid om uitgaven die je afleiden van je dagelijkse taken tot een minimum te beperken of af te schaffen.

6. 6. Bereid zijn overtuigende argumenten aan te voeren voor eventuele veranderingen die u wilt doorvoeren, mocht u besluiten van loopbaan te veranderen.

7. 7. Vergeet niet uw partner om feedback te vragen als u vindt dat hij of zij even veeleisend of ondersteunend is.

8. Vergeet niet de communicatielijnen open te houden en een goede luisteraar te zijn, zelfs als het niet noodzakelijkerwijs is wat u verwachtte.

9. Vermijd defensiviteit of bezorgdheid – accepteer uw fouten en uw fouten alleen.

10. Als u iets met uw partner moet bespreken, probeer het dan geleidelijk, over een periode van tijd.

11. Onthoud dat u zich in goed gezelschap bevindt en dat er vele anderen zijn zoals u. Het is geen uniek voorbeeld.

U hebt dus een lijst van doelstellingen opgesteld, besloten met wie u contact zou opnemen en besloten wat u wilde dat er zou gebeuren in de loop van een eendaagse, besloten sessie. Dus laten we beginnen.

De eerste stap is dat u uw lijst bekijkt en zich afvraagt of u er serieus klaar voor bent om deze doelstellingen te gebruiken.

Bent u van plan deze doelstellingen de hele tijd te gebruiken? Het is moeilijk om dat te doen, omdat u ze misschien van geval tot geval moet gebruiken. Dit geldt vooral als u niet de steun krijgt die u nodig hebt om op koers te blijven of als u andere dwingende redenen hebt om doelstellingen na te streven die tegelijkertijd plaatsvinden.

Bent u van plan deze doelstellingen voor een bepaald doel te gebruiken? Zo niet, dan hebt u ze misschien niet nodig. Het kan zijn dat uw doelen en redenen om doelen te stellen zo lui worden gedreven door uw dagelijks leven dat u niet de tijd of de motivatie heeft om uw eigen motivatie te genereren.

Hoeveel tijd besteedt u aan deze doelstellingen? Ongeacht of u ze gebruikt op een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse takenlijst of een operationeel plan, als u ze niet regelmatig gebruikt, hoe beschikbaar bent u dan om de doelstelling aan te pakken?

Als u uw doelstellingen niet op een systematische manier in uw leven inplant, dan bent u niet echt bezig met de grote lijnen. Misschien gebruik je de lijst gewoon als een wegwerplijst. Een lijst die, als hij af is, niet echt toegankelijk is. Of een herschrijving van het begin.

Een strategie die ik gebruikte om te testen of mijn doelstellingen effectief werkten, was om Tsjaad te laten struikelen en dingen in een willekeurige volgorde uit te proberen. Na lange tijd waren mijn plannen niet meer te achterhalen en kon ik evenmin de methodologie vinden die ik had gebruikt om de door mij gewenste resultaten zo dramatisch te bereiken. Dit was meestal het resultaat van het laten leiden van de doelstellingen in plaats van te sturen.

De praktijk maakt het verschil.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *