Wat is een goede business coach?

business coach

Een business coach is iemand die voortdurend vragen stelt en altijd bereid is te luisteren. Dit is wat je nodig hebt als je door stress en angst gaat. Een business coach zal inzichtelijke vragen stellen om in het moment te blijven en niet afgeleid te worden.

Een business coach is vertrouwelijk, te vertrouwen en altijd betrouwbaar. Hij zal u waarschuwen voordat u zich vastlegt en zal u de informatie geven om uw toekomst veilig te stellen. Je kunt tegenwoordig niemand meer vertrouwen. En wanneer u een Business coach Breda coach zoekt, moet u zeer selectief zijn.

Wat doet een goede coach?

– Hij zal de moeilijke vragen stellen zoals waarom u uw laatste job verlaat. Als u teruggaat naar dezelfde oude baan vanwege het salaris dat u krijgt, is dat niet verstandig. Je moet selectiever en doordachter zijn over je volgende bedrijf.

– Probeer de baan die je verlaat te analyseren. Analyseer het deel waar je je sterk bij voelt en het deel waar je dat niet doet. Terwijl je analyseert, moet je nadenken over wat je gewonnen hebt en wat je zult missen. En dan moet je dit bespreken met je coach.

– Vraag je coach om de moeilijke vragen te stellen. Te veel van jullie hebben kritiek geuit op je voormalige baas en/of het bedrijf. Vergeet niet dat een loopbaancoach een neutrale partij is. En soms is het verstandig om feedback te krijgen van een neutrale partij.

– Vermeld in het coachinggesprek dat je zult letten op rode vlaggen en/of waarschuwingssignalen. Wees waakzaam tijdens het gesprek en wees alert op de emoties die in je naar boven komen.

– Pleit voor u, altijd. Pleiters werken altijd voor de mensen, niet voor hun werkgever.

– Pleit voor de waarheid, de integriteit, het nastreven van het goede. En weet dat wat jij denkt dat goed is, ook altijd goed is.

Een goede coach zal proberen inzicht te krijgen in uw beweegredenen. Door te proberen inzicht te krijgen in uw beweegredenen, zult u ontdekken wat voor u juist is om te doen en zult u de middelen krijgen om het te doen.

Heb je ooit een vriend gehad die zijn slechte baas verlaat om een betere te krijgen? Ik niet! Vandaar dat ik geloof dat een afkeer van werkgevers die je zouden behandelen als een ontrouwe werknemer. Het is een basisprincipe van de psychologie dat “Mensen die intacte gevoelens van genegenheid voor vroegere hydmates behouden, meer geneigd zijn om zich in de toekomst met hen te verbinden.” Uw werkgever kan proberen u mee te nemen tenzij u een probleemwerknemer wordt. Hard onderhandelen kan op korte termijn lonend zijn, maar vaak zult u die goede gevoelens jegens uw werkgever minder snel ontwikkelen als u eenmaal ontslag hebt genomen.

Het is niet ongewoon om te horen: “Je kunt daar onmogelijk blijven functioneren” of “Het is tijdverspilling om te proberen daar vooruit te komen.” Hoewel er een inherente waarheid in deze uitspraken zit, is het aan jou om te beoordelen of ze waar zijn of dat ze gewoonweg een illusie zijn. Het is vaak gemakkelijker om de oprechtheid van de uitspraken te geloven wanneer je bezig bent iets voor de organisatie te produceren en vooral wanneer je bezig bent iets voor de organisatie te produceren. Wanneer je veel te doen hebt en de agenda krap wordt, is het moeilijk om tijd te nemen om na te denken over wat je tussendoor voor je plezier doet.

Het is tijd om tijd te nemen om jezelf te leren kennen – om te weten wat je motiveert, wat je passie geeft, waar je plezier in hebt. Zelfbewustzijn is noodzakelijk voor een carrièreverandering.

De Jungiaanse Analytische standvastigheidstest raadt aan om leven en werk als een strijd te zien. Een strijd om waar je waarde aan hecht, wat je die dag moet doen, waar je goed in bent, waar je je goed bij moet voelen, en waar je eerlijk over bent. Als je deze ideeën eet, slaapt en ademt, zul je duidelijker zijn over wat je wilt doen, wat je te bieden hebt, en wat je in je werk inbrengt. En u zult gemakkelijker een beslissing kunnen nemen als u deze ideeën duidelijk hebt verwoord.

Ieder van ons heeft dingen waar we gepassioneerd over zijn, en redenen die we hebben. Misschien zijn we onbekend, ongepland en op zoek naar een richting. We hebben misschien schetsen van onze dromen die in ons hoofd rondvliegen. De begeleiding, hulp en passie van mentoren zijn van groot belang om duidelijkheid te brengen in doel en achtergrond. Ze kunnen een licht laten schijnen op wat we van plan zijn en zoeken, en waarom we er zo over denken.

Carrièreverandering is geen geheim. Je leest elke dag in de krant over mensen die een tweede carrière maken of van werkgever veranderen. Of je er nu over leest in de krant of luistert op de radio, je moet begrijpen: de werkvloer gaat nooit weg. Het is een feit van het leven. Hoe je deze tijd gebruikt, zal bepalen of je hem effectief gebruikt en de vrijheid vindt om een nieuw pad uit te stippelen op de werkvloer, of dat je deze tijd gewoon doorbrengt met bij te praten en verder te gaan. In de 21e eeuw hebben we de mogelijkheid om op te stijgen, te gaan en staan waar we willen, en te vinden wat we willen doen, niet wat we denken dat we moeten doen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.