De voordelen van boekhouden

boekhouden

 

Boekhouden is een baan met een hoog profiel. Het is uitdagend en lonend en er is een enorme kans op vooruitgang. Boekhouders kunnen werken in samenwerking met accountantskantoren, met een eigen vennootschap of als eenmanszaak. Er wordt doorgaans van uitgegaan dat u een of andere vorm van opleiding in bedrijfsfiscale accountancy hebt gevolgd. Er zijn een aantal manieren waarop een boekhouder zijn eigen bedrijf kan oprichten.

Deze omvatten: (i) Zij kunnen zich vestigen door de back-office aspecten van het bedrijf van de kostprijsberekenaar af te handelen en via mond-tot-mondreclame klanten aan te nemen. Het internet staat vol met freelance dienstverleners zoals persoonlijke assistenten.

(ii) U kunt een beroep doen op de diensten van een agentschap of freelancebureau om namens u het werk te verrichten. Als dit past bij uw bedrijf, zou dit besparen overhead als u als bedrijf of organisatie zal niet worden betalen agentschap diffuse vergoedingen of percentage van de betaling voor hun diensten als ze meestal rechtstreeks betaald in het bedrijf van de klant.

Het grootste voordeel van het inhuren van een boekhouder is dat u niet elke maand voor hen hoeft te betalen. Beschouw het als een jaarlijkse of jaarlijkse vaste vergoeding van ongeveer 9 euro per maand. Een grote besparing op dingen die u binnen uw bedrijf kunt doen om geld te besparen. Als u hun diensten niet langer nodig hebt, is het bedrijf volledig in staat om uw contract op te zeggen en iemand anders te vinden om extra taken te verrichten. Dit is de meest veilige manier om ervoor te zorgen dat uw boekhouder bij uw bedrijf blijft.

Als ondernemer moet u altijd de laagst mogelijke vergoeding voor uw boekhouding vragen, maar het kan in uw nadeel zijn om de laagste vergoeding te betalen, want te veel betalen kan een zware aanslag op uw budget betekenen. Iedereen zal op een bepaald moment zijn eigen cijfers moeten opstellen en een boekhoudkantoor zal u kunnen adviseren over het meest geschikte bedrag en zij hebben industrienormen waaraan zij zich zullen moeten houden.

Nogmaals, een boekhoudkantoor zal er alles aan doen om u te helpen uw bedrijf te laten groeien, hetzij in de vorm van een goede relatie met hun kantoorpersoneel, hetzij door op te treden als een consultant rechtstreeks voor uw bedrijf. Dit bespaart u veel tijd en energie en kan u zelfs geld besparen. Hoewel het realistisch gezien kan lijken alsof uw bedrijf zoveel op zich neemt dat het loontarief hoger zou moeten zijn zodat u in feite een hoger bedrag per maand betaalt dan u in werkelijkheid bent – pas op!

Ervaring als bedrijfseigenaar of medewerker van een accountantskantoor of zelfs als freelance boekhouder is van groot nut om ervoor te zorgen dat u de hoogst mogelijke vergoeding voor boekhouden krijgt. Er zijn veel bedrijven die flexibel zijn en elk bedrijf zullen aannemen tegen ofwel de meest concurrerende vergoeding ofwel een redelijke uitbetaling. Elke cliƫnt moet echter goed nadenken over het niveau van dienstverlening dat hij wenst, aangezien beide partijen mogelijk verschillende opvattingen hebben over wat goede dienstverlening is en wat niet.

Wat ook Plain kwalificaties en vaardigheden moeten zijn

– eerder een formeel begrip gehad van de strategische aspecten van de accountancypraktijk, waaronder de Britse belastingwetgeving en de IR35-wetgeving.

– zijn ingewijd in het opzetten van een speciaal ontworpen en op elkaar afgestemd systeem voor bedrijfsboekhouding.

– voldoende taken hebben kunnen delegeren om een goede cashflow mogelijk te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.